måndag, november 15, 2004

Kungahuset och LOU

Jag har läst att Republikanska Föreningen den sista tiden har tagit nya tag för att störta Kungahuset. Med hjälp av en hord RP-konsulter på Legobasis ska den gamla ordningen med ett Kungahus bekämpas. Jag tycker att det är ett lovvärt initiativ. Alltför länge har jag upprörts över bristen på likhet inför lagen. Att se människor glida vid sidan av det etablerade lagrummet där vi andra måste vistas vare sig vi vill eller inte. Republikanske Föreningens initiativ förtjänar att stöttas varför jag med omedelbar verkan sätter en länge projekterad plan i verket.

Det är dags att även Kungahuset inordnar sig under LOU, Lagen om Offentlig Upphandling. Alltför länge har vi blundat och låtit kostnaderna för PR av Sveriges land passera utan ifrågasättande, att konkurrensutsätta bandklippning och uppläsning av intetsägande tal iförd dyr kostym och i vissa fall blanka metallföremål måste formaliseras i en offertförfrågan och upphandlas enligt LOU som upphandling av tjänst grupp A.

Det torde inte fattas hugade entreprenörer som med glädje inkommer med anbud på denna typ av tjänst. Några som jag uppfattar som självskrivna i skrivande stund är Kung Olav av Norge, Bert Karlsson, Göran Persson, Usama Bin Ladin, en eller flera instanser av Elvis Presley samt en skrivelse i form av ett hot snarare än ett anbud från Georg W Bush, naturligtvis med referens till en bilaga i form av Gamla Testamentet. För att det inte ska fattas nationella intressenter som kan föra det Svenska arvet vidare samt även generera Svenska arbetstillfällen och låta en stor del av Kungahusets omsättning stanna inom landets gränser har redaktionen på Eljest beslutat att inom en snar framtid låta registrera företaget Rent-a-Reign (se ordbok för Reign). Den bärande affärsidén för företaget är att erbjuda ett dynamiskt Kungahus för framtida krav till en konkurrenskraftig kostnad. Allt vår personal kommer att vara tränade i både bandklippning, vinkning och kommer att kunna uppvisa både en aristokratiskt högdragen min samt en i allmänhet tölpaktig attityd mot ofrälse. Samtliga representanter för Rent-a-Reign kommer att vara tämligen läskunniga varför de färdigskrivna talen inte kommer att bjuda något hinder. Den konfigurerbara regent vi tillhandahåller kan fås i en närmast oändlig mängd utföranden och alla dessa typer ryms inom det standarkontrakt vi erbjuder, priset är endast beroende av hur många regenter som önskas avropas vid en och samma tidpunkt.

Kungahuset kan varieras från familjeenhet till att bestå av en ensamstående. Man eller kvinna kan varieras allt efter uppdrag, om en man önskar en man som genomför uppdrag som Drottning bjuder det inga hinder. Våra regenter har en mängd färdigkomponerade kostymer med alltifrån lodenrock och gummistövlar till dyra blå kostymer med blanka metallbitar på. Vid de olika invigningstillfällen och dylikt som regenten önskas närvara vid kan hela uppdraget konfigureras via Internet. Inga stora planeringsarbeten är längre av nöden inför ett kungabesök. Om en måltid ska intas i samband med uppdraget samarbetar Rent-a-Reign med McDonalds och förplägnad medföljer Regentföljet i eleganta isoleringskärl. Den nya kompositionen Mc Beth rekommenderas varmt. En lägre kostnad för uppdraget kan fås om Regenten kan utföra sina åligganden iklädd Ronald Mc Donalds utstyrsel.

Det pris Rent-a-Reign erbjuder den Svenska Staten för att upprätthålla ett svensk Kungahus kommer att vara en bråkdel av det dagens innehavare erbjuder. En av flera anledningar till vårt förmånliga erbjudande grundar sig i vårt samarbete med veckopressen samt ett antal olika såpoperor vilka kommer att följa en eller flera av de Kungar och Drottningar som jobbar på fältet, de kommer att utrustas med en uppsättning av olika perversioner och laster för att förhöja både nyhets-, underhållnings- och PR-värdet skyhögt över vad dagens Kungahus kan erbjuda. Vi inser att det är ett högt satt mål men är icke desto mindre övertygade om att vårt samarbete med fångvården och då i synnerhet Kumla anstalten kommer att förse oss med den kompetens och de kvalifikationer som krävs för detta ändamål.